באיזו שפה אתם אוהבים?

אשתי טוענת שאני בקושי אומר לה שאני אוהב אותה, והיא לא מרגישה אהובה. אבל אני לא טיפוס של מילים. אני מרגיש שזה מלאכותי. אני מעדיף להפתיע אותה בבילוי או במתנה, אבל זה לא מספיק לה. מה אפשר לעשות?

 

אהוד מנור ז"ל כבר כתב בשיר הידוע "אבניבי" ש"אהבה היא מילה יפה, היא תפילה יפה, היא שפה". מתברר שאהבה מדוברת בכמה שפות. לא פעם אנו חשים שהבענו את אהבתנו והערכתנו, אולם בן הזוג (או הילד) לא קלט זאת. האופן שבו אנו מביעים אהבה אינו בהכרח הדרך הגורמת לזולת לחוש אהוב. כיצד נצליח לדבר בשפת האהבה המתאימה לבן/ת הזוג?ד"ר גארי צ'פמן טוען בספרו "חמש שפות של אהבה" שאם נצליח להתמקד בזולת ולהביע את אהבתנו בשפה שהוא מבין (ולא רק במה שגורם לנו לחוש אהובים), נשדרג את מערכות היחסים שלנו.

לפני שאציג את חמש שפות האהבה, חשבו- מהי "שפת האם" שלכם בה אתם חשים בנוח ושולטים היטב? מהי השפה הדומיננטית של בן/ת הזוג? האם אתם מדברים באותה שפה?

 

מילים – יש המצפים למילות אהבה. הם מדגישים אמירות רומנטיות, כתיבת מכתבים ושירים. מבחינתם הפתק והברכה שווים הרבה יותר מהמתנה, והם יחושו תסכול מול בן זוג הממעט לבטא את אהבתו במילים.

 

זמן איכות – יש המודדים את האהבה בזמן האיכות המושקע בה. מבחינתם אין טעם למילות אהבה ריקות אם לא הצלחנו כל השבוע להיפגש לכוס קפה, או אם הזולת שקוע כל היום במסך. יש המסתפקים בשהות משותפת באותו חלל גם אם כל אחד עסוק בענייניו, ויש המצפים לזמן איכות של בילוי ולא רק בסידורים משותפים. וכשחושבים על זה – הזמן שלנו הוא המשאב היקר ביותר ואי אפשר להחזירו. שימוש איכותי בזמן עשוי להרחיב את הקשר הזוגי ולהעצים אותו.

 

מתנות – המתנה מסמלת מחשבה וכוונה: "זכרתי שרצית – אז קניתי לך". אין צורך דווקא במתנה יקרה (וכמובן, לא רק בימי הולדת/ נישואין). אולם יש הנוטים לזלזל במתנה, ואף עלולים לראות בה אינטרס סמוי שבן הזוג מנסה "לקנות אותם בכסף".

 

נתינת שירות- יש שעבורם המחוות מדברות יותר מהמילים. שפת האהבה שלהם מתבטאת במעשים, במתן שירות וטיפול, בנכונות לעזור, לפנק. אתם עשויים לזכור שנים רבות את המחווה של בן הזוג שלקח את הילדים לגינה והעניק לכם עוד שעה לישון יותר מתכשיט יקר שנקנה.

 

מגע– יש הזקוקים לגילויי חיבה גופנית יותר מאחרים כדי להרגיש אהובים. מחקרים רבים עוסקים בחשיבות המגע בתהליך ההתקשרות ומעידים על שינויים כימיים המתחוללים בגופנו כמו הורמון האוקסיטוצין המופרש בזמן מגע ומגביר חיבה. וגם כאן חשוב לדייק- מהו סוג המגע המדויק לו אני זקוק הגורם לי לחוש אהוב?

 

אז מה אפשר לעשות?

 

זיהוי – לכל אחד מאיתנו שפה דומיננטית (לרובנו יש יותר משפת אהבה אחת) שבה הורגלנו לדבר עוד בילדותנו במשפחת המוצא, ואולי זו דווקא השפה שהייתה חסרה לנו. בררו – מה הדבר שהייתם רוצים לקבל מבן/ת הזוג? מה גורם לכם לחוש אהובים? על מה אתם חוזרים ומתלוננים בפני בן/ת הזוג? (לרוב זה מה שאנו מבקשים וזקוקים). כיצד אתם מביעים את אהבתכם?

 

ללמוד – כמו בכל לימוד שפה, זה לוקח זמן ודורש תרגול ודיוק. נסה להביע בעבור בת הזוג את מה שהיא זקוקה לו ולא רק את מה שנוח לך לתת. בטא בעבורה במילים את מה שאתה חש. בדוק האם זה משפר את הרגשתה.

 

ללמד – איננו יודעים לקרוא מחשבות ולכן חשוב לדייק זה לזה את הצרכים שלנו. הדריכו זה את זה- למה אני זקוק בקשר? כיצד אני חש אהוב? מה ניתן לעשות כדי לשפר את הרגשתי? כיצד אני יכול לדבר אהבה בשפה שלך?

 

ההבנה ההדדית של שפות האהבה השונות מסייעת לנו לדעת שאנו אהובים, גם אם לא תמיד הזולת מדבר בשפה הטבעית לנו. היכולת להתכוונן זה לזה תגרום לנו לחוש אהובים יותר.

ככל שנעשיר את שפות האהבה נצליח לגשר על הפערים, נחוש בעוצמת האהבה ונדבר מכל הלב. 

Edit

שח"ל 6 כפר סבא​

054-4798064​

שלח

שם מלא

שדה חובה

תודה שפנית אלינו,

ניצור אתך קשר בהקדם האפשרי​

מייל 

שדה חובה

טלפון

שדה חובה

הודעה

שדה חובה

צרו איתי קשר

בכל שאלה ובקשה אל תהססו לשלוח לי הודעה..