תגידו צ'יז
בקרוב אנו נוסעים לטיול זוגי של כחודש. אני מאד מחכה לטיול הזה. אבל חוששת שנריב בגלל ההבדלים בינינו- כמו עמידה בזמנים ו.. תמונות. אני לא מצליחה להבין את הצורך של בעלי כל הזמן להצטלם, וכמובן שהוא חייב גם להעלות ולשתף אחרים ברשתות החברתיות. למה צריך לשתף את כל העולם? אני לא מספיקה עבורו? מה לעשות ?
נהדר שאתם יוצאים לחופשה. הטיול ביחד 24/7 הינו אינטנסיבי ומזקק לתוכו רגעים נפלאים של ביחד, אך גם מלווה בהתמודדויות, שבוודאי באות לידי ביטוי בחיי היומיום.
לא תמיד בני הזוג משדרים על אותו תדר. זה עשוי להיות מעצבן להקשיב לשיר מסוים המלווה ברעשי רקע. עליכם למצוא את "התחנה" המדויקת עבורכם. חשבו יחד כיצד לגשר על ההבדלים הללו, ולמצוא את הנוסחה המדויקת עבורכם.
מה ניתן לעשות ?
• הקול בראש- אני כותבת רבות על כך שהמחשבה שלנו מייצרת מציאות. משם הכול מתחיל. לא פעם אנו מקשיבים לקולות ולעיוותי חשיבה כמו– "הכול או לא כלום"- האם העובדה שבן הזוג משתף את חבריו ברשת החברתית פירושה- שאת לא מספיקה עבורו? הצורך להשתייך הינו צורך אנושי בסיסי וקיים אצל רובינו. יחד עם זאת, קיימים הבדלים במינון ובאופן שצורך זה מתבטא אצל כל אחד. בשנים האחרונות הרשתות החברתיות הפכו לחלק בלתי נפרד ממציאות חיינו. הן מספקות תחושת שייכות, ערך עצמי , יצירת קשרים חברתיים, שמירה על קשר מתמשך, היכולת להתעדכן, לעדכן, להביא את עצמנו לידי ביטוי ועוד.
יש שיגידו שאין בזה ממש. אך בדומה למזון- גם תחליף מלאכותי עשוי, לעיתים, לספק את הסחורה. במקום להתנגח ולכעוס, נסו להבין מהו הצורך המצוי מאחורי ההרגלים של כל אחד מכם, וכיצד ניתן לספק אותו בדרכים נוספות ואף משותפות לשניכם. לדוגמא, הגדירו מדי יום בטיול את "תמונת היום" עבורכם- תמונה המסמלת עבורכם רגע מיוחד, מקום יוצא דופן וכד', תמונה שתרצו להגדיל באלבום או לשתף בה אנשים נוספים. מעבר לכך ערכו תיאום ציפיות לגבי זמן או כמות הצילום שמתאימה לכם תוך התחשבות הדדית זה בזה.
• חישוב מסלול מחדש- כאשר אתם חשים שרמת המתח עולה, קחו נשימה עמוקה (מהבטן), דמיינו חוויה נעימה, אמרו לעצמכם משפט מרגיע. יתכן, וזהו הרגע לעצור להתרעננות ובמידת הצורך לעשות תיאום ציפיות מחודש. המטרה בטיול אינה רק לסמן "וי" על עוד מסלול או אתר. העצירה והמנוחה עשויות להיות מהנות וחווייתיות לא פחות. נצלו את ארוחת הערב או רגעי הסיום של היום לסיכום יומי קצר, שבו כל אחד יספר על רגע טוב שעבר עליו היום, אמרו תודה ופרגנו לעצמכם ולבן/ת זוגכם על רגע מאתגר שהתמודדתם עימו בהצלחה, הביעו בקשה או משאלה שהייתם רוצים ליום המחר.
כאשר אנו מתמקדים בטוב- הוא גדל. כן, זה ממש כך.
• בחירת המילים- שימי לב באלו מילים את מעצבת את מחשבותיך ורגשותיך. כדאי לעבור משפת התובענות –( חמ"ץ- חייב/מוכרח /צריך) לשפת העדפה- ( ער"ך-עדיף/רוצה /כדאי) - במקום "אנו חייבים לעמוד בלוח הזמנים "- נסי לומר "כדאי שנעמוד בזמנים." זה נראה אולי שינוי קל אך הוא עשוי להפחית את עוצמת התסכול והאכזבה ולשים דברים בפרופורציות.
• תעשו צ'יז- העיקר.. סעו לשלום וחזרו בשלום.. ותיהנו!! ולשם כך נדרש שימוש בהומור ובחיוך. ההומור מאפשר לנו להסתכל על הסיטואציה מזווית נוספת, קלילה יותר.
לסיום, מומלץ ליישם את העצות לטיול הזוגי המצפה לכם גם למסע החיים המשותף.
בסופו של יום, בידינו הבחירה כיצד לעצב את אלבום חיינו. שכן- "החוויות של היום הן הזיכרונות של המחר". נסיעה טובה!
נ
Ed