הדרך אל האושר

שנה חדשה בפתח, מה אני יכול לעשות כדי שהשנה הקרובה תהיה טובה ומוצלחת יותר משנה שעברה, ושארגיש בה יותר מאושר?

התבלין המיוחד הזה שנקרא אושר הוא תבלין סודי וחמקמק. לא פעם אנו משחקים איתו מחבואים. לעיתים, גם כשהוא נוכח ואומר לנו יפה שלום, אנו מתקשים לזהות אותו וממשיכים לחפש אותו בפינות נסתרות ומרוחקות.

אושר אינו בהכרח אדם המדלג משמחה ומתהלך כל היום עם חיוך מאוזן לאוזן.            

מחקרים מלמדים שאושר הינו תחושה פסיכולוגית עמוקה הבנויה ממרכיבים שונים התורמים לשביעות הרצון שלנו. אושר אינו יעד סופי שיש להגיע אליו אלא דרך חיים המנסה לאזן בין מרכיבים שונים ולהגדיל את נפחם בחיינו. והבשורה המשמחת היא שיש באפשרותנו לאמץ מרכיבים אלו ולהשפיע על תחושת האושר שלנו.

 

אז... מה ניתן לעשות כדי שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנה ממ"ש טובה?

 

מ- מערכות יחסים - אחד המרכיבים המשמעותיים ובעלי ההשפעה הרבה ביותר על האושר שלנו הוא מערכות יחסים חיוביות ומשמעותיות. אין הכוונה למספר העוקבים ברשתות החברתיות או למספר הקבוצות שלנו בוואטצאפ אלא למערכות יחסים בהן אנו חשים שייכים, נאהבים, משמעותיים המאפשרות עבורנו מרחב ותחושת בטחון להיות מי שאנו באמת.       בדקו- עם אלו אנשים אתם נהנים לשהות? מי גורם לכם להרגיש ראויים ומוערכים? מי מקשיב לכם ויודע להכיל את תחושותיכם ומתעניין במה שקורה לכם? האם אתם דואגים להקיף עצמכם באנשים הללו? האם אתם יודעים להביע כלפיהם הערכה וחיבה, להביט להם בעיניים, להתעניין בהם?

 

מ- משמעות - משמעות היא המגדלור המכוון ומאיר לנו את הדרך. כידוע, "אדם שיש לו ״לֽמה״, יוכל לשאת כל איך״ (ניטשה). מציאת משמעות הינה תהליך ממושך של צמיחה והתפתחות. אולי לא במקרה אחת השאלות הראשונות שילדים קטנים שואלים היא: "למה?" ושוב הם שואלים ולא מרפים-" אבל למה?". בכל שלב בחיים עלינו לברר אלו ערכים חשובים לנו, מדוע אנו מושקעים בדברים מסוימים ומזניחים אחרים, למה אני נמצא היכן שאני נמצא ולאן אני חפץ להגיע.                                                                                                 

מרכיב נוסף העשוי להגביר את תחושת המשמעות הינו יצירת מעורבות במה שקורה לנו. ננסה להביא את עצמנו לתוך החוויה, להתמקד בה במאת האחוזים. מעורבות מלאה בחוויה מסוימת מציפה אותנו בתחושת הנאה ואושר.                                                               

קרה לכם פעם שהייתם עסוקים בפעילות מסוימת (כמו כתיבה, ציור, נגינה, פעילות גופנית) ולא שמתם לב איך שהזמן טס?                                                                                                     

בכל רגע נתון אנו מופצצים בגירויים רבים התובעים את תשומת הלב שלנו ומביאים לכך שפעמים רבות אנו לא נמצאים בשום מקום.                                                              

הפחד מהחמצה (FOMO=Fear Of Missing Out) גורם לכך שבמקום לשקוע בשיחה עם בן/ת הזוג /חבר/ ילד/הורה אנו עסוקים בצפצופים הבוקעים מהנייד, במקום להתרכז בלימוד או בעבודה ולהביא לידי ביטוי את מירב היצירתיות שלנו אנו עסוקים במשימות הנוספות שעלינו להספיק. רשמו אלו פעילויות מרתקות אתכם. נסו להקדיש להן מספיק זמן במהלך השבוע ולהתאמן על נוכחות מרבית בזמן ביצוען .

 

ש-שמחה - אין הכוונה רק לחייך יותר (ועדיין מדהים לגלות כיצד חיוך אחד קטן יכול להשפיע על התחושה הפנימית שלנו ולייצר אינטראקציה חיובית עם הזולת) אלא להגביר את עוצמתם ונוכחותם של רגשות חיוביים בחיי היום יום שלנו. רגשות כמו הכרת תודה, סיפוק,  תקווה, יצירתיות, התפעלות וסקרנות. פרופ' ברברה פרדריקסון ערכה מחקר העוסק באיזון בין רגשות שליליים לחיוביים. לטענתה, מומלץ לקיים ביניהם יחס של 1:3, כלומר כדי להרגיש מאושרים עלינו לחוש שלושה רגשות חיוביים על כל תחושה שלילית. אנו יכולים להזמין את התחושות החיוביות בכך שנכוון זרקור על הדברים הטובים בחיינו. ננתח- אלו אנשים, אירועים, חוויות בחיינו גורמים לנו להרגיש טוב יותר ונגביר את נוכחותם בחיינו.        

אם שיר מסוים עושה לי טוב- אפתח איתו את היום, אפגש לקפה עם חברה שמביאה עימה נדיבות ואופטימיות, אגיד מילות הערכה לאנשים שאני מוקירה ואוהבת, אאזין להרצאה שמסקרנת אותי, אחפש חוויות שגורמות לי הנאה ויצירתיות. בקיצור, אגביר את הווליום של הרגשות החיוביים בחיי.

שח"ל 6 כפר סבא​

054-4798064​

שלח

שם מלא

שדה חובה

תודה שפנית אלינו,

ניצור אתך קשר בהקדם האפשרי​

מייל 

שדה חובה

טלפון

שדה חובה

הודעה

שדה חובה

צרו איתי קשר

בכל שאלה ובקשה אל תהססו לשלוח לי הודעה..